Wedstrijden

 

 

Trainen is leuk, leerzaam en hartstikke goed voor de conditie. Maar als vereniging promoten wij ook het rijden van wedstrijden. In het seizoen (maart-september) worden er wekelijks wedstrijden op de weg georganiseerd door verschillende wielerverenigingen. Deze kunnen regionaal zijn (in Overijssel en Gelderland), maar ook landelijk. 

We gaan ervan uit dat je het leuk vindt om wedstrijdjes te rijden. Ga daarvoor eerst even in overleg met je trainer, want hij kan namelijk het best inschatten of je er aan toe bent. Het gaat er met name om of je voldoende vertrouwd bent met je fiets en de regels van het peloton goed kent. In principe rijdt iedereen de landelijke plaatsingswedstrijden, tenzij de trainers adviseren om eerst regionaal te rijden. 

Om in de winterperiode in conditie te blijven worden door de Gemeenschappelijke Oostelijke Wielerverenigingen (kortweg GOW) cyclocross georganiseerd. Hiermee kun je op een leuke manier je conditie op pijl houden en alles in je naar boven halen.

Kortom: we zien je graag terug bij de wedstrijden, waar je misschien binnenkort met een beker in je hand op de hoogste trede van het podium staat!