Trainingen

Onze vereniging heeft de beschikking over een prachtig clubhuis en wielerparcours aan de Sumpel in Almelo. Ver van het verkeer kun je hier de fijne kneepjes van het wedstrijdfietsen onder de knie krijgen. Samen met je leeftijdsgenootjes train je elke maandag- en woensdagavond van half zeven tot kwart voor acht. Als je eerst één keer per week wil trainen, is dit ook goed. Het trainen doen we in groepjes, ingedeeld naar leeftijd en niveau. Dit doen we om de verschillen niet te groot te maken.

 

Deze trainingen zijn natuurlijk op ons eigen clubparcours, maar met de oudere kinderen gaan we ook regelmatig op de weg trainen.

In het wegseizoen (maart tot en met september) trainen we in drie groepen. De trainingstijden zijn van 18:30 uur tot ongeveer 19:45. In de winter (oktober tot en met januari) doen we de veldtrainingen. We trainen dan in twee groepen, van 18:30 uur tot 19:30 uur.

Normaal gesproken gaan alle trainingen gewoon door. Ook bij regen zullen we een training niet zomaar aflassen. Toch kan het natuurlijk een keer gebeuren dat het weer zo slecht is dat het niet verantwoord of leuk meer is om te fietsen. In dat geval zullen we moeten besluiten om de training niet door te laten gaan. Dit zal dan ongeveer om 17.00 uur voor de training bekendgemaakt worden middels een bericht via WhatsApp of E-mail.

Mocht je vragen hebben over de trainingen kun je contact opnemen met de desbetreffende jeugdtrainer.