Doelstelling en begeleiding

De afgelopen jaren zijn er vele mooie ontwikkelingen geweest in het vrouwenwielrennen. Dit heeft inmiddels een zeer professioneel karakter, en in 2022 is zelfs de eerste Tour de France voor vrouwen verreden. Maar alle grote rensters beginnen bij een club: kennismaken met de sport, de conditie verbeteren, en met name het leren koersen.

We hebben opgemerkt dat er in onze regio voor rensters geen mogelijkheid was om op die manier de wielersport te beoefenen. Daarom hebben we in 2022 een damesploeg opgezet voor wielrensters in de regio die zich willen ontwikkelen als wedstrijdrenster en koersen willen rijden (en winnen!). Er bleek direct veel animo: sommige rensters hadden al wedstrijdervaring op (elite) niveau, anderen waren nieuw in de wedstrijdsport. In dit eerste seizoen hebben we de focus gelegd op regionale en nationale wedstrijden.

Vanaf 2023 gaan we een stapje verder. De selectie dames is uitgebreid en er zijn meer dames met wedstrijdervaring. De focus komt te liggen op de Women Cycling Series (wedstrijden van 100-120 km in Nederland en Belgiƫ), nationale klassiekers (o.a. UCI en topcompetitie wedstrijden) en nationale vrije wedstrijden. Natuurlijk laten we ons fantastische tenue ook zien bij criteriums in de regio.

Vertrouwen in elkaar en samenwerking staan bij ons voorop. Daarom hechten we waarde aan een vaste begeleiding. Deze bestaat uit ploegleider/trainer Nordin Hudepol, die veel ervaring heeft met het opleiden van talenten binnen onze vereniging. Tweede ploegleider/trainer is Philip Kootstra. Het begeleidingsteam wordt compleet gemaakt door Jurgen Holslag. De contactgegevens van de begeleiding zijn op deze pagina te vinden.

Mocht je nog geen wedstrijden rijden, maar hem wel je wel deze ambitie of wil je hard trainen om beter te worden? Neem dan gerust contact op. Je kunt meetrainen en we kunnen dan antwoord geven op al je vragen!

 

Bekijk ook