Zuiderzeeronde

De eerste wedstrijd in de clubcompetitie de Zuiderzeeronde en deze ging de boeken is als een heroïsche wedstrijd. Wind, regen en hagel kregen de mannen te verduren eigenlijk een wedstrijd voor echte Flandriëns. 

Zaterdag 9 april stond de eerste klassieker op het programma voor de combiploeg OWC/AWV; de Nederlandse Loterij Clubcompetitie Zuiderzeeronde te Dronten. De hele winter is hard gewerkt om collectief zo goed mogelijk aan de start te verschijnen, daarom ook was het extra zuur dat in de dagen voorafgaand aan de koers eerst verzorger Willy Wissink uitviel met Corona, iets wat even later ook Glenn overkwam. Als klap op de vuurpijl werd daags voor de koers ook Tim geveld door een griepje. Dit betekende dat we vervangers nodig hadden. Deze werden gevonden in de vorm Hans Burgers als verzorger en Jelle en Ruben als renners. De selectie bestond uit: Gerwin, lokale man Arnout, Jelmer, Teun, Jelle en Ruben. De ploegleiders van dienst waren Wim en Gerard met oude bekende Gerald Braamhaar als mechanieker.

Onderstaand het wedstrijdverslag van Gerwin:

Zaterdag werd de Zuiderzeeronde verreden. Met een straffe windkracht 5 uit het noordwesten zou het na de neutralisatie meteen op de kant gaan. Zo geschiede, na 15 km koers was het halve peloton al uitgeschakeld. Jelmer, Arnout, Teun en ik hadden het overleefd. Door de hagel, regen en kou was het een flinke slijtageslag geworden. Met zo’n 30 renners vooraan gingen we de laatste omloop in. Met 10 km te gaan reed er 10 man weg en werd ik net in de berm geduwd, die slag gemist.

Omdat ik me nog erg goed voelde heb ik twee keer geprobeerd naar die groep toe te springen. Helaas zonder succes. De derde keer kon ik echter wel voor de tweede groep blijven om zo op een 12e plaats te eindigen. Ook Teun en Jelmer zijn gefinisht op plek 38 en 44, waardoor we de 9e ploeg in het clubcompetitie ploegenklassement staan.”

Al met al kunnen we als ploeg trots zijn op het behaalde resultaat in deze eerste klassieker. Dit zijn resultaten waar we op kunnen bouwen voor het uiteindelijke doel: de top 10 in het ploegenklassement van de clubcompetitie halen. 

Naast de Zuiderzeeronde werd er op zaterdag ook nog in Lexmond gekoerst door Luuk. Luuk reed daar na een aanvallende koers naar een 24e plek. Al met al een goed weekend.