Volgende stap JV academy

AWV De Zwaluwen uit Almelo mag zich vanaf heden bolletjestruipartnerverening van Team
Jumbo-Visma noemen.

AWV De Zwaluwen uit Almelo mag zich vanaf heden bolletjestruipartnerverening van Team Jumbo-Visma noemen. Samen met de Nederlandse wielerploeg gaat AWV de Zwaluwen proberen de grote ambities die het heeft waar te maken.

De Almelose wielervereniging is na TWC Maaslandster Zuid-Limburg en ARC Ulysses de derde partnervereniging op bolletjestruiniveau binnen de Team Jumbo-Visma Koers.

Head of Community van Team Jumbo-Visma Academy Jaap van Hulten kijkt uit naar een intensievere samenwerking met AWV De Zwaluwen. “De Zwaluwen is een van de toonaangevende wielerclubs in Nederland. Ze leiden al jaren jonge renners op voor de hogere niveaus in het wielrennen. Daarnaast hebben zij in het oosten van het land een structuur opgericht met allerlei fietsdisciplines. De club wil een grotere eenheid creëren en heeft grote ambities en dat spreekt ons erg aan. Vandaar dat we de vereniging nu promoveren naar de bolletjestrui.”

Philip Kootstra, voorzitter van AWV De Zwaluwen, is trots op de stap die zijn vereniging zet. “Samen met Team Jumbo-Visma blijven we zoeken naar manier om elkaar te versterken de komende jaren. Jeugdrenners zijn op zoek naar een stabiele basis en daar kunnen wij hun bij helpen. We hebben in het verleden al veel renners afgeleverd bij de semiprofs en professionals. Vanaf de nieuwelingen en junioren proberen we de renners een gedegen opleiding te geven en dat betaalt zich uit. Daarnaast proberen we in samenwerking met de Academy ook in de jongerencategorieën aanwas te creëren voor de wielersport.”