MTB afdeling kiest zijn eigen weg

De afgelopen periode hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen de begeleiders van de afdeling MTB en het bestuur van AWV de Zwaluwen. Onderwerp van gesprek was de wens van de afdeling MTB om zich af te splitsen van de vereniging.

Bij de afdeling MTB leeft al langer het gevoel “er niet bij te horen”, dit lijkt te zijn versterkt in de periode dat het huidige bestuur de vereniging verder aan het professionaliseren is en het wielrennen, veldrijden en mountainbiken naar een hoger plan probeert te krijgen. Dit legt een bepaalde druk op de diverse afdelingen.

Waar bij de vereniging de focus ligt op leren fietsen, plezier hebben en langzaam toewerken naar het rijden van wedstrijden (competitief), ligt de nadruk bij de afdeling MTB op leren fietsen, plezier hebben en leden na afloop van de training met een blij gezicht huiswaarts te zien gaan (recreatief).

Ondanks pogingen van de vereniging is het niet gelukt het gevoel van de MTB commissie weg te nemen.

Dit heeft simpelweg te maken met een verschillend DNA. De afdeling MTB heeft de wens uitgesproken om zich af te splitsen van de verenging.

Daar het AWV de Zwaluwen gaat om het promoten van de wielersport in de breedte en we eenieder op zijn eigen manier plezier in de sport gunnen, is in goed overleg besloten om afscheid van elkaar te nemen.

De samenwerking zal met ingang van 01-01-2023 worden beëindigd.

Zonder tegenbericht zullen leden van de afdeling MTB per 31-12-2022 door AWV uitgeschreven worden als lid van AWV bij de KNWU.  Leden kunnen uiteraard ook lid blijven van AWV de Zwaluwen. Hiervoor kan een email gestuurd worden naar info@awvdezwaluwen.nl . Of kan onderstaande formulier worden ingevuld.

De MTB-afdeling is ‘voornemens’ om aan te sluiten bij toervereniging Ruiten Drie uit Almelo.

Ruiten Drie is een recreatieve vereniging die al 40 jaar bestaat. We gaan per 01-01-2023 met alle MTB-jeugd, begeleiders en trainers “over” naar Ruiten Drie. Tot 31-12-2022 blijft alles ongewijzigd; trainingstijden, teamindelingen, wielerkleding, trainers en begeleiders, verzamellocatie is De Sumpel. Ook daarna blijft vrijwel alles ongewijzigd. Na 01-01-2023 blijven we nog tot uiterlijk 01-06-2023 in de huidige wielerkleding fietsen.

 

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande vragen bij jullie oproept. A.s. zaterdag 19 november en zaterdag 26 november 2022, na de training, is er de mogelijkheid om een toelichting te krijgen van de begeleiders van de afdeling MTB.  We roepen ouders op om hierbij aanwezig te zijn. Jullie kunnen ook een email sturen naar: mtbjeugd@gmail.com.

Voor vragen aan het bestuur van AWV de Zwaluwen kan gemaild worden naar bestuur@awvdezwaluwen.nl of wanneer het om vertrouwelijke vragen gaat naar vertrouwenspersoon@awvdezwaluwen.nl .

 

Ik blijf lid van de Zwaluwen Almelo: