Mastertent Nationale veldrit goed verlopen.

De Mastertent Nationale veldrit werd onder schitterende weersomstandigheden verreden. Van jeugd tot master was op de laatste zondag van oktober op de Sumpel actief.

Jeugd bijt het spits af

Een mooi herfst scheen op 30 oktober over ds Sumpel toen de jeugd renners zich opmaakte voor de wedstrijd. Strak gespannen koppies bij de kids die maar 1 ding wilden. Knallen en kennismaken met de plek waar het 28 januari allemaal gaat gebeuren tijdens het Lowik Wonen en Slapen Nederlands kampioenschap.

In categorie 1 was er winst voor thuisrijdster Emmie Veneman en mocht Milou Loohuis als derde het erepodium beklimmen. Raf Molenaar en Merle Derksen werden 4e en 5e. Rens Heuvelmans werd 7e in categorie 2 terwijl Tim Veneman als derde eindigde in de wedstrijd voor categorie 3. Dan naar categorie 4 waar Floor Marsman derde overall werd en het tweede meisjes in de uitslag. Tim Loohuis 6e, Roos Kroezen 7e (derde meisje),  Mica Molenaar 10e en Jip Bootsma 13e waren de andere Zwaluwen in categorie 4.

Een mooie wedstrijd zagen we in categorie 5 waar Siem Veneman overall net naast het podium eindigde met een vierde plek, Siem was derde bij de jongens. Jorieke Spijker werd 20e  Vic van Loon werd 14e in categorie 6 gevolgd door Ties Burks 18e, Floris Kuipers 20e, Milan Schulenburg 23,  Marit Lenferink 24e en Mateo Protzman 27e.  De laatste wedstrijd categorie 7 leverde een 11e plek op voor Boet Dollen en Mees van der Veen 12e.

Boven primus in vrouwen cross

Na de jeugd was het de beurt aan de volwassenen voor hun deel van de Mastertent Nationale veldrit. Bij de vrouwen was het vanuit het vertrek snel duidelijk wie er ambities hadden om een korte uitslag te rijden. Het was Julia van der Meulen die er als een speer van tussen ging en de eerste rond de zweep erover hield in haar eerste nationale veldrit van het seizoen. Toen de rookwolken opgetrokken waren was het Kimberly Boven die de leiding had genomen. Gestaag bouwde ze de voorsprong uit tot 25 seconden op de finish. Julia moest voor haar snelle start de tol betalen en eindigde als vijfde.  Bij de nieuweling meisjes ook nog een Zwaluw op het podium met Esmee Blok 3e achter winnares Noï Moes.

De winst  bij de masters ging naar Maikel Govaerts. Mads de Roos was de junior. Bij de nieuwelingen was Michiel Mouris weer de sterkste en Dennis van de Kruisweg was de eerste bij de amateurs.

Pete Uptegrove die in 2009 bij de jeugd in categorie 1 kampioen werd pakte de winst bij de elite-beloften.