LJT Veendam

Voor de jeugd stond er op 20 mei een wedstrijd op  het programma in Veendam. Op het sportcomplex de Lange Leegte vonden ze een mooi parcours rond het stadion van voormalig eerste divisieclub Veendam.

Zaterdag reisde een mooie delegatie van de jeugd naar het Noorden. Voormalig voetbalstadion de Langeleegte in Veendam was de plaats van bestemming. Even ontstond bij een aantal meegereisde vaders de vraag of onze buren in Almelo, Heracles, hier volgend seizoen ook moeten spelen, maar dat bleek niet zo te zijn. Het betaald voetbal heeft hier plaatsgemaakt voor een prachtig geasfalteerd wielerparcours van 1.700 meter in en om het stadion.
 
17 jeugdrenners van de Zwaluwen en hun ouders/begeleiders waren van de partij. De wedstrijd was een Landelijk Jeugdtoernooi voor de districten Noord en Oost. Er waren vandaag nog een aantal extra startplaatsen te verdienen voor het NK van 11 juni (Nijverdal). Ondertussen zijn 6 van de 7 plaatsingswedstrijden verreden en een mooi aantal Zwaluwen lijkt zijn/haar deelname al zeker te hebben gesteld. Volgende week is in Hasselt de laatste plaatsingswedstrijd.
 
De uitslagen van onze renners vandaag:
 
Meisjes cat 1: Emmie Veneman (2e), Milou Loohuis (6e).
 
Meisjes cat 3: Floor Marsman (1e).
 
Jongens cat 3: Tim Loohuis (1e), Jip Bootsma (8e), Mica Molenaar (9e).
 
Jongens cat 4: Siem Veneman (4e).
 
Jongens cat 5: Vic van Loon (7e), Jochem ter Weel (11e), Ties Burks (14e).
 
Meisjes cat 6: Isa Jannink (4e).
 
Jongens cat 6: Mees van der Veen (7e), Boet Dollen (10e), Ralf Averesch (11e), Sem Heering (16e).
 
Jongens cat. 7: Lennon Grobbink (2e), Tom Reinink (10e).
 
Moe maar voldaan konden de kinderen weer naar huis. Volgende week is in Hasselt de laatste plaatsingswedstrijd van District Oost voor het NK.