Zilver voor Pim Ronhaar op NK veldrijden

Zilver voor Pim Ronhaar

Pim Ronhaar startte als een van de topfavorieten voor de zege op het NK veldrijden. Hij haalde het podium, maar stond niet op de hoogste trede. Tot half koers kon Pim mee met Joris Nieuwenhuis en had  de hoop dat hij het rood-wit-blauw kon meenemen naar Hellendoorn. “Joris reed gewoon iets harder, meer dan een tweede plaats zit er gewoon niet in vandaag” aldus Pim na de wedstrijd.
Deze week gaat Pim op trainingskamp in Spanje en volgend weekend rijd hij in Benidorm,  twee weken hard gaat trainen ter voorbereiding op het WK in Tabor. Benidorm, is niet echt een doel, geeft hij aan. “Ik ga doordeweeks ook niet echt afbouwen. Na Benidorm rijd ik Hoogerheide, waarna ik een week weinig zal doen. Daarna is het knallen in Tabor.”

Luuk Holslag reed de wedstrijd voor renners onder de 23 jaar en werd 22e. De titel ging naar Tibor de Grosso

Meer beelden Zwaluwen op het NK veldrijden

Pluimers vijfde bij de U23 vrouwen

Bij de vrouwen ging de titel naar Lucinda Brand terwijl Leonie Bentveld bij de vrouwen onder de 23 jaar de titel pakte. In deze categorie werd Ilse Pluimers vijfde, Julia van der Meulen achtste en Joyce Mulder veertiende.

 

Andere Zwaluwen op het NK

Puck Langenbarg werd Nederlands Kampioen bij de junior vrouwen. Op de negende plek vinden we Femke Lenferink terug. Anna Linde van Dorp werd 14e en Hannah Kiers vocht zichzelf naar plek achttien.

Mart Spijker werd dertiende bij de junioren, Joost Spijker eindige als 25e, Sepp te Nahuis 27e. Teun Seppenwolde ploeterde zich met niet mee werken materiaal naar plek 36 terwijl Hugo Wessels 43e werd. De titel bij de junioren gin aar Senna Remijn.

Op zaterdag zagen we Hilco Huisjes als zesde eindigen bij de masters 40 plus. Rudie Nijkamp werd 31e. In de 50 plus categorie werd Paul Oude Elferink 46e. Bij de amateurs werd Nordin Hudepol 40e.

Bij de nieuwelingen eerste jaar ook een paar Zwaluwen renners aan het vertrek. Boet Dollen werd 14e, Rik Hofhuis 27e, Mees van der Veen 31e

Meer NK veldrijden