Combiteam in voorbereiding wegseizoen

Combiploeg OWC & AWV De Zwaluwen druk bezig met voorbereidingen voor het komende wegseizoen

 

Elite-Beloften verlangen naar start seizoen

Afgelopen weken is het combinatieteam met elite en belofte renners druk bezig geweest met de voorbereidingen op het komende wegseizoen dat officieel van start gaat tijdens de Zuiderzeeronde op 9 april. 

Het komende wielerjaar staat voor de ploeg in het teken van doorgroeien, nadat de afgelopen twee jaren een stijgende lijn is in gezet qua resultaten. Zo werd er in de clubcompetitie een mooie 14e plek behaald afgelopen jaar. Voor dit jaar is de doelstelling duidelijk, Top 10 is het doel. Met een gezonde mix van jonge belofterenners en wat meer ervaren eliterenners hebben wij de kwaliteiten in huis om leuk mee te doen ik de klassiekers en criteriums die op het programma staan.

Om ons als ploeg voor te bereiden op het seizoen, zijn er een aantal trainingskoersen waar wij met de begeleiding mooi hebben kunnen trainen en ons van voren kunnen laten zien. 

Zo stonden we afgelopen zaterdag met een goede delegatie aan de start van zo’n trainingskoers in Oosterwolde. Het parcours was open en de wind had vrij spel; een mooie generale voor de traditiegetrouwe waaierkoers van de Zuiderzeeronde. Na ongeveer een uur ontstond er een voorste waaier van 12 man, waarin OWC/AWV goed vertegenwoordigd was met vier man. Uiteindelijk waren er aan de streep 3 solisten weg maar Arnout wist de sprint van de kleine groep wel op zijn naam te schrijven. Alhoewel resultaat natuurlijk niet van groot belang is in zo’n trainingskoers was het toch lekker om te zien dat we als ploeg goed mee deden. Dit bied perspectief.

De komende weken is het nog een aantal keer trainingswedstrijden rijden, voordat het echt losbarst en ik denk dat ik voor alle renners en begeleiders spreek als ik zeg dat we staan te popelen om er een prachtig jaar met mooie uitslagen van te maken.