Aftellen naar 9 april

Met nog iets meer dan een week tot de start van de Clubcompetitie, komen de
voorbereidingskoersen ook langzaam aan een einde. Afgelopen weekend stond voor de
Combiploeg in het teken van de puntjes op de i zetten en jezelf goed laten zien in de verschillende
trainingskoersen.

Combiploeg laat zich goed zien in laatste trainingskoersen

Met nog iets meer dan een week tot de start van de Clubcompetitie, komen de voorbereidingskoersen ook langzaam aan een einde. Afgelopen weekend stond voor de Combiploeg in het teken van de puntjes op de i zetten en jezelf goed laten zien in de verschillende trainingskoersen. Er werd afgelopen weekend gekoerst in Oosterwolde, Schoonderlogt en Enter.

Oosterwolde
Op zaterdag stonden Jelle, Jelmer en Gerwin aan de start van de laatste trainingskoers in Oosterwolde. Tussen de continentale renners wisten zij zich goed te handhaven. Jelmer en Gerwin vonden zichzelf terug in de kopgroep die het tot de laatste ronde wist vol te houden. Uiteindelijk finishte Jelmer op een zeer straffe vierde plek.

Schoonderlogt
Afgelopen zondag reden Gerwin en Arnout een koers op Landgoed Schoonderlogt, in de buurt van Arnhem.  Er werd met 100 man gestart op een mooie omloop van een kleine 5 kilometer.

Het gebrek aan wind zorgde voor een vrij gesloten peloton, waar Arnout en Gerwin zich nadrukkelijk van voren lieten zien. Helaas was er weinig in te brengen tegen het overal (20 man) van het Dutch Foodvalley cycling team, die de koers controleerden en op slot hielden. Uiteindelijk zijn beide Combiploeg renners rond de 25e plek geëindigd.

Enter
Afgelopen zondag was de trainingswedstrijd in Enter. Voor de Combiploeg stonden Ruben, Glenn, Luuk, Teun en Tim aan de start. Vanaf het begin werd er door de mannen geprobeerd aan te vallen. Op een gegeven moment was er een kopgroep weg waar 2 man van onze ploeg bij zat, Teun en Tim.  Toen was het voor de mannen in het peloton volgen en mee springen op de rest van de aanvallen. In de laatste paar rondes is Luuk nog weg gekomen samen met een andere renner. Maar helaas werden zij vlak voor de streep terug gepakt. Daarna was het voor Luuk zaak om mooi in de sprinttrein aan te sluiten. Zo is hij nog naar een mooie 8e plaats gesprint. Uiteindelijk wisten Tim en Teun nog respectievelijk naar een 2e en 3e plek te rijden.

Al met al is er in deze koersen mooi getraind en hebben we ons goed van voren kunnen laten zien. Komend weekend staat er op 2 april de omloop van Herxen op het programma en op 3 april de Ronde van Oploo. De week erop begint te Clubcompetitie met de Zuiderzeeronde in Dronten.