Löwik Wonen en Slapen N.K. Veldrijden Jeugd

AWV de Zwaluwen organiseert op 28 januari het Löwik Wonen & Slapen NK Veldrijden voor de Jeugd op het clubparcours De Sumpel in Almelo.

AWV de Zwaluwen organiseert op 28 januari het  Löwik Wonen & Slapen NK Veldrijden voor de Jeugd op en rond hun clubparcours De Sumpel in Almelo.

De Zwaluwen had opnieuw de ambitie om een kampioenschap te organiseren voor de jeugd, een categorie die AWV De Zwaluwen al decennialang hoog in het vaandel heeft. Voorzitter Kootstra is dan ook in zijn nopjes met de komst van de nationale titelstrijd. ‘’We zijn als Zwaluwen blij dat we het NK jeugd mogen organiseren. De KNWU was op de hoogte van onze ambities. Toen vanuit de wielerbond de vraag kwam of wij belangstelling hadden dit NK voor onze rekening te nemen, hebben we binnen de vereniging snel geschakeld met de betreffende commissies. Om uiteindelijk het verzoek met een volmondig ja te accepteren.”

Na Wierden in 1998 en Almelo in 2009 is het de derde keer dat het NK jeugd voor de veldrijders door de Zwaluwen wordt georganiseerd.  Op zondag 30 oktober kan de jeugd al kennis maken met grote delen van het NK-parcours in Almelo om zo aan het einde van de winter beslagen ten ijs te komen bij de wedstrijd, die voor velen het hoofddoel van het veldritseizoen is. Veel van de huidige wielersterren zoals Dylan Groenewegen, Danny van Poppel, Ceylin del Carmen Alvarado en Shirin van Anrooij namen in hun jeugdjaren deel aan dergelijke NK’s.

De komende weken gaan we deze pagina vullen met informatie.

Op Mijn KNWU staat nu de wedstrijd advertentie.
LET OP: INSCHRIJVING UITSLUITEND MOGELIJK MET 2023 LICENTIE VANAF 1 DECEMBER 2022.

Programma Löwik Wonen en Slapen NK jeugdveldrijden 2022-2023

Op Mijn KNWU staat nu de wedstrijd advertentie.
LET OP: INSCHRIJVING UITSLUITEND MOGELIJK MET 2023 LICENTIE VANAF 1 DECEMBER 2022.