Löwik Wonen en Slapen N.K. Veldrijden Jeugd

AWV de Zwaluwen organiseert op 28 januari het Löwik Wonen & Slapen NK Veldrijden voor de Jeugd en ID renners op haar clubparcours De Sumpel in Almelo.

AWV de Zwaluwen organiseert op 28 januari het  Löwik Wonen & Slapen NK Veldrijden voor de Jeugd en ID renners op en rond hun clubparcours De Sumpel in Almelo.

De Zwaluwen had opnieuw de ambitie om een kampioenschap te organiseren voor de jeugd, een categorie die AWV De Zwaluwen al decennialang hoog in het vaandel heeft. Voorzitter Kootstra is dan ook in zijn nopjes met de komst van de nationale titelstrijd. ‘’We zijn als Zwaluwen blij dat we het NK jeugd mogen organiseren. De KNWU was op de hoogte van onze ambities. Toen vanuit de wielerbond de vraag kwam of wij belangstelling hadden dit NK voor onze rekening te nemen, hebben we binnen de vereniging snel geschakeld met de betreffende commissies. Om uiteindelijk het verzoek met een volmondig ja te accepteren.”

Na Wierden in 1998 en Almelo in 2009 is het de derde keer dat het NK jeugd voor de veldrijders door de Zwaluwen wordt georganiseerd.  Op zondag 30 oktober kon de jeugd al kennis maken met grote delen van het NK-parcours in Almelo om zo aan het einde van de winter beslagen ten ijs te komen bij de wedstrijd, die voor velen het hoofddoel van het veldritseizoen is. Veel van de huidige wielersterren zoals Dylan Groenewegen, Danny van Poppel, Ceylin del Carmen Alvarado en Shirin van Anrooij namen in hun jeugdjaren deel aan dergelijke NK’s.

 

 

Wedstrijd informatie

Technische Gids Löwik Wonen en Slapen Nederlands Kampioenschap veldrijden

 • De wedstrijd wordt verreden volgens de reglementen en jaarlijkse besluiten van de KNWU. Eventuele straffen volgens de regels van de KNWU.
 • De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen en/of schade aan deelnemers en/of publiek voor, tijdens en/of na de wedstrijd.
 • De uitgave van de rugnummers in de permanence verloopt volgens het tijdschema als vermeld in de aan de renners verstrekte informatie mail.
 • Materiaal-, transponder- en verzetcontrole vinden plaats volgens het verstrekte tijdschema. Dit gebeurt onder toezicht van een wedstrijdcommissaris van de KNWU.
 • De verzetten worden gecontroleerd aan de hand van het aantal centimeters dat afgelegd wordt per omwenteling trapas.
 • Iedere renner dient over een goed werkende transponder te beschikken. Voor de start van de wedstrijd controleert de jury de werking hiervan.
 • Na verzet-, transponder- en fietscontrole mag een deelnemer het startvak niet meer verlaten.
 • Renners stellen zich na verzet- en transpondercontrole op volgens het visgraat principe en volgen de aanwijzingen voor de startopstelling van de jury.
 • Startopstelling wordt aangeleverd door de coördinator commissie off-road van de KNWU op basis van het Klassement Veldrijden Jeugd 2023.
 • De eerste drie renners per categorie melden zich 10 minuten vóór de huldiging bij het podium. Deze renners zijn gekleed in wieleroutfit, d.w.z. een lange trainingsbroek mag, maar geen spijkerbroek; in sportschoenen, dus geen laarzen of ander schoeisel. Geen petten en brillen.
 • In het programma staat het huldigingsschema vermeldt.
 • De uitslagen worden opgehangen nabij de permanence.

Na de laatste huldiging zal er om ca. 17.30 uur een foto moment met alle kampioenen (jongens en meisjes) zijn. Dit moet in wieleroutfit.

 

 

 

PARKEREN

Er zijn 4 parkeerplekken waar u naar toe wordt begeleid door parkeerwachter

P3: AWV de Zwaluwen: afgesloten parkeerplaats voor Gehandicapten, organisatie, jury, pers, vrijwilligers en enkele genodigden (via P-ticket).
P2: ROC Parking (120) achter ROC, voor Campers, Bussen
P1: Waterschap Parking (100) achter Waterschap voor personenauto’s
P4: Topsportcentrum IISPA Stadionlaan (douche kleedgelegenheid)


Overnachten

Het is niet toegestaan te overnachten op of nabij de wedstrijdlocatie, ook niet op de openbare parkeerplaatsen. Een drietal camperplaatsen in de omgeving van Almelo is op de hoogte van het evenement en heeft camperplaatsen beschikbaar.

 1. Hertme Camperlaats Scheele, Hertmerweg 37 Hertme
 2. Rijssen Camperplaats Midas Markeloseweg 96 Markelo
 3. Wierden Wijngaard Baan, Kloosterhoekweg 15 Wierden

Voorts zijn er voldoende recreatieparken en hotels in (de omgeving van) Almelo waar overnacht kan worden: www.visittwente.nl.

Parcours Jeugd 1,2,3

Parcours jeugd 1,2,3

Het parcours voor jeugd 1,2,3 is ca 1200 meter lang. De start is circa 250 meter lang waarna men naar links het gras op gaan. Vervolgens draaien de renners terug om tegenover de finish te passeren en richting de eerste heuvel te gaan. Op naar het technische deel van het parcours met korte klimmetjes en draaien en keren. Na dit stuk gaat het langs de beek richting de laatste hindernis de zandbak. Vanuit de zandbak is het met een 180 graden bocht de weg op draaien naar de finish

klik op de foto voor een grotere versie

Programmaboek NK jeud Technische Gids

Parcours 4,5,6,7 en ID Fietsers

Het parcours voor jeugd 4,5,6, 7 en ID fietsers is ca 1900 meter lang. De start is circa 250 meter lang waarna men naar links het gras op gaan. Hier kan positie worden gezocht richting de eerste hindernis een heuveltje. Vervolgens gaat men langs de vijver en komt bij de balken. Na dat deze genomen zijn gaat het links af en passeert men tegenover de finish naar de tweede hindernis een heuveltje. Op naar het technische deel van het parcours met korte klimmetjes en de trap*. Na dit stuk gaat het langs de beek richting de laatste hindernis de zandbak. Vanuit de zandbak is het met een 180 graden bocht de weg op draaien naar de finish

 • de trap zal niet in het parcours voor ID fietsers zitten

klik op de foto voor een grotere versie

 

Programmaboek