MTB

Slingerend tussen de bomen door over een smal bospaadje. Oei, een heuveltje, schakelen, naar boven en “zoef” hard weer naar beneden. Pas op die boomwortels! In de bocht slippen de achterwielen een beetje weg in het mulle zand. Een plas. Splatsj! Iedereen nat. Lachen!

Lijkt je dat ook gaaf? Dan is mountainbiken zeker wat voor jou!

ATB of MTB-en is het fietsen op onverhard terrein (bos, weide, paadjes etc.). Daarom de benaming All Terrain Bike (ATB) of Mountainbike (MTB). Dit zijn fietsen met een breed stuur en met veel versnellingen. Door de dikkere banden met grof profiel zijn ze uitstekend geschikt om op ruig terrein te gebruiken. Oorspronkelijk zijn deze fietsen ontworpen om goed op de ruige heuvels te kunnen rijden.

In Nederland kennen we natuurlijk ook een aantal mooie heuvels. Vooral in Limburg, maar ook op de Veluwe, de Holterberg of Teckelenburg (D) zijn er prachtige plekken om te mountainbiken. Als je het mountainbiken onder de knie hebt kun je zelfstandig op pad gaan of deelnemen aan georganiseerde veldtoertochten in het winterseizoen.
Voor de jeugd zijn er in tussen maart en september mogelijkheden om wedstrijden te rijden die georganiseerd zijn de door de KNWU. In de wintermaanden is er in de regio de GOW competitie waar mountainbikers en veldrijders met elkaar de strijd aan gaan.